QR code PID
Sponzor:

OPG Puhelek Purek Stjepan

Uzgoj grožđa i proizvodnja vina

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Vinarija Puhelek Purek utemeljena je davnih dana u srcu Prigorja. Njeguje tradiciju uzgoja autohtonih sorti kombinirajući stoljetno iskustvo vinarenja sa inovativnim pristupima i idejama vinskih kraljica.

Posebnu pažnju ova vinarija pridaje Kraljici Prigorja, Kraljevini, autohtonoj sorti, od koje rade i pjenušac Kraljica, klasičnom metodom. Kraljica, prvi pjenušac proizveden od autohtone sorte Kraljevine odnjegovan ljubavlju dviju sestara, vinskih kraljica, garancija je osobnosti ovoga pjenušca. Osim toga pjenušac Kraljica službeni je pjenušac međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia.

Osim pjenušca članovi obitelji ponosni su i na ostala vina koja proizvode od sorte Graševine i Sauvignona, koji se toliko udomaćio na položaju Puščak da svake godine daje vrhunska vina, a naročito su ponosni na Kraljevinu u čijim je vinima nekad uživao i Ludwig van Beethoven. Već duži niz godina OPG Puhelek Purek sinonim je za Sauvignon i Kraljevinu zelinskog kraja.

Kušanje vina u obiteljskoj kušaonici na Zelinskoj vinskoj cesti kapaciteta do 35 gostiju, na mjestu njegova nastajanja, u njezinom autohtonom okruženju s pogledom na vinograde u blizini i priču domaćina predstavljaju istinski užitak za sve vinoljupce.

Vina

  • Kraljevina dišeća 1l
  • Kraljevina 0,75l
  • Kraljevina Zelina 0,75l
  • Graševina 0,75l
  • Sauvignon 0,75l

Posjetite nas

Posjetite našu vinariju te kušajte naša vina.

Molimo rezervirajte termin degustacije putem e-maila i.puhelek@gmail.com ili na telefon +385 91 947 9480.

Plavi ceker

Hrvatska

Gornje Psarjevo 152,
Sveti Ivan Zelina 10380
Vidi kartu
NUMBER OF Ha: 3

Kontakt

Vlasnik: Stjepan Purek Puhelek
MIPBG: : 54463
Vina Puhelek Purek – vina dvije kraljice
Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije