QR code PID
Sponzor:

OPG KOČET

Biljna proizvodnja i uzgoj životinja

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

OPG KOČET, upisan je u upisnik poljoprivrednih gospodarstva 2003. godine te obavlja aktivnosti ratarske i stočarske proizvodnje. Nositelj OPG-a od 2015. godine je Zoran Kočet (24 godina) koji je unatrag 3 godine ostvario značajna ulaganja u modernizaciju i unapređenje procesa rada na OPG-u i to ulaganjem u nabavu nove i suvremene poljoprivredne opreme i mehanizacije.

OPG se bavi biljnom proizvodnjom i uzgojem životinja te prema veličini trenutno spada u mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva. OPG obrađuje 6,15 ha poljoprivrednih površina od čega krumpira 0,13 ha, kukuruza 0,69 ha, ostale uljarice 0,29 ha, lucerne i djeteline 0,06 ha, trava 4,49 ha, miješane povrtne kulture 0,07 ha i lupinastog voća 0,42 ha. Od stočarske proizvodnje OPG trenutno broji 6 goveda pasmine Angus, 10 rasplodnih koza, 13 ovaca i 50 komada peradi (zagorski purani). OPG trenutno nema zaposlenika, već sve aktivnosti vezane uz poljoprivrednu proizvodnju obavljaju isključivo nositelj i članovi OPG-a. S obzirom kako OPG-e djeluje od 2003. godine te se kontinuirano bavi kombinacijom ratarske i stočarske proizvodnje, kroz dugogodišnje poslovanje stekao je stalne kupce na lokalnoj i regionalnoj razini te se u dosadašnjem poslovanju nije suočio s nemogućnošću prodaje vlastitih proizvoda.

U budućnosti OPG će se usmjeriti na povećanje grla goveda pasmine Angus s obzirom na poveću površinu za mogućnost ispaše na otvorenom što rezultira višom razinom kvalitete mesa. Radi tradicionalne povezanosti s načinom života u ruralnim dijelovima Varaždinske županije i poznavanja običaja i tradicija u kojem se živi, te stečenim iskustvom nositelj i članovi OPG-a imaju dodatnu motivaciju da proizvode proizvedene na vlastitom imanju ponude budućim gostima u sklopu pružanja ugostiteljskih usluga kroz trenutnu provedbu projekta „Ulaganje u pokretanje turističke djelatnosti na OPG-u Kočet – Izletište Kočet“.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas: +385 91 737 6976

Informacije

Prodaja izravno na OPG-u prema prethodnoj narudžbi.

Poveznice

Proizvođač

VeeMee

Saznaj više
“S naših pašnjaka i farme do vaših stolova donosimo svježe i kvalitetno meso iz domaćeg uzgoja“

Kontaktiraj proizvođača

  • Hidden
  • Unos e-mail adrese je obavezan
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije