QR code PID
Sponzor:

OPG Damir Mesarić

Uzgoj povrća i žitarica te proizvodnja bučinog ulja i koštica

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

OPG Damir Mesarić sjedište ima u mjestu Belica u Međimurskoj županiji.

Djelujemo već više od 30 godina, obrađujemo 44 ha zemlje, a primarna proizvodnja nam je krumpir. Cjelokupni proces od obrade, sadnje, navodnjavanja, zaštite, vađenja skladištenja u kontroliranim uvjetima pa do pakiranja provodi se najnovijom tehnologijom. Za ovu proizvodnju imamo GLOBALG.A.P. certifikat i dozvolu za proizvodnju i pakiranje pod imenom robne marke „Međimurski kalamper“.

Osim na Hrvatsko tržište krumpir izvozimo i Mađarsku, Sloveniju, Crni Goru, Bugarsku i Rumunjsku. Slijedeće godine je u planu izgradnja novog skladišta za krumpir sa još 6 proizvođača uz pomoć Mjere 4.1.1. ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir.

Nadalje proizvodimo i vrlo rijetki plavi krumpir, hokaido, buternot i kabocha tikvice.

Već nekoliko godina uzgajamo buče za proizvodnju koštica za bučino ulje.  Bučino ulje prerađeno je postupkom pečenja bučinih koštica bez dodavanja drugih ulja (takozvanim toplim prešanjem).

Plasiramo ga na tržište pod imenom Međimursko koščično ulje Premium. Sudjelujemo na izložbama bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske i Međunarodnoj izložbi bučinih ulja ALPE-ADRIA gdje smo 2018.g. dobili brončanu medalju za kvalitetu.

Naš OPG je član Kratkog opskrbnog lanca „Najbolje iz Međimurja“ gdje je također prepoznata kvaliteta našeg ulja i među odabranim proizvodima je i naše bučino ulje koje nosi markicu „Najbolje iz Međimurja“.

Ove godine dobili smo i oznaku „Plavi ceker“ Grada Zagreba.

Kontaktirajte nas

Sve naše proizvode prodajemo u trgovini „Međimurski štacun“, online prodajom i na kućnom pragu. Više o našem OPG-u i proizvodima možete doznati na www.opgmesaric.hr i www.facebock.com/opg.mesaric.

Kontaktirajte nas na mobitel: +385 99 512 3213 ili na mail: damir.mesaric67@gmail.com

Posjetite nas

Posjetite nas na našem OPG-u na adresi: Kralja Tomislava 1 a, 40319 Belica, Međimurska županija

GLOBAL G.A.P.
Plavi ceker

Informacije

Surađujemo sa trgovačkim lancem Spar Hrvatska, trgovinama Decentia d.o.o (Zagreb), veleprodajom Farmeraj d.o.o. (Zagreb), Međimurski štacun (Čakovec), a imamo i nekoliko kupaca u inozemstvu.

Izložbe: Izložbe bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske i Međunarodna izložba bučinih ulja ALPE-ADRIA, Festival međimurskog krumpira u Belici

Sajmovi: Porcijunkolovo Čakovec

Osvojene nagrade: Brončana medalja za kvalitetu na Izložbi bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske i Međunarodnoj izložba bučinih ulja ALPE-ADRIA 2018.g.

Članstvo u udrugama/zadrugama: Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, Proizvođačka organizacija Agrobela

„Odličan krumpir i vrhunsko bučino ulje sa OPG-a Mesarić“
Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije