O obiteljskom gospodarstvu izv. prof. dr. Stjepana Cara u mirovini
OPG CAR STJEPAN malo je poljoprivredno gospodarstvo u Vrbovcu koje se bavi ekološkim uzgojem mješovitog voća i preradom voća u pasterizirane matične sokove i voćna vina. Prof. Car proveo je cijeli radni vijek u KONČARU, najprije kao istraživačko razvojni inženjer u končarevom institutu. Stekao je akademsku titulu doktora tehničkih znanosti iz područja elektrotehnike, bio 8 godina član uprave Grupe KONČAR i 15 godina predsjednik uprave KONČAR-Instituta za elektrotehniku d.d.. Također bio je društveno angažiran na području inovatorstva i jedno vrijeme predsjednik Udruge inovatora Hrvatske.
Poseban hobi koji mu je donosio opuštanje i zadovoljstvo bilo je vinogradarstvo i voćarstvo. Nakon odlaska mirovinu, obitelj Car započela se ozbiljnije baviti samo voćarstvom, ali na ekonomski održiv način tako da su proširili voćnjak te prešli na ekološki uzgoj i uz sufinanciranje Zagrebačke županije izgradili u pomoćnm dvorišnom objektu postrojenje za preradu jezgričavog i koštunjičavog voća u prirodne sokove bez ikakvih dodataka i voćna vina od aronije i jabuka koja imaju izrazito zdravstvena svojstva. Na gospodarstvu rade supruga Ljiljana, Stjepan i povremeno 1-2 sezonska radnika.
U preradu voća imaju uveden sustav upravljanja sigurnošću hrane HACCP čime se garantira zdravstvena ispravnost sokova i vina. Proizvode prodaju u Zagrebu u manjim trgovinama zdrave hrane, a dobivena oznaka Grada Zagreba PLAVI CEKER za visoku kvalitetu sokova i vina bitno pridonosi vidljivosti proizvoda OPG CAR STJEPAN.
Uzgoj voća nije plantažni već klasični s navodnjavanjem kap po kap, a izgrađeno je i kompjuterom vođeno orošavanje voćnjaka kao zaštita od proljetnog mraza. Ukupna proizvodnja nakon šest godina uzgoja je oko 4 tone s potencijalom do 10 tona različitog voća. Radi smanjenja troškova električne energije OPG CAR STJEPAN ima i fotonaponsku elektranu snage 7,5 kW te vlastite bunare za navodnjavanje.