QR code PID
Sponzor:

KOGUTEX Tjestenine d.o.o.

Zagorski mlinci

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Tvrtka KOGUTEX Tjestenine d.o.o. bavi se ručnom proizvodnjom autohotonog proizvoda iz Hrvatskog Zagorja – Zagorski mlinci. Proizvodnjom se bavimo već 17 godina pod vlastitim brandom istoimene tvrtke KOGUTEX doo, no 2016. godine osnovali smo tvrtku kćer KOGUTEX Tjestenine d.o.o. koja se odvaja od trgovačke djelatnosti, i nastavlja se baviti proizvodnjom Zagorskih mlinaca.

Upisani smo u registar poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj. Tvrtka je 100% u privatnom vlasništvu. S ciljem kontinuiranog održanja kvalitete ovog specifičnog proizvoda koja je presudna u razvoju tvrtke, intencija nam je zauzeti vodeće mjesto na tržištu kao proizvođač sa kapacitetom od oko 220 tona ručno proizvedenog proizvoda godišnje.

Naš proizvodni tim čini 17 stručno obučenih zaposlenica za ovakav tip proizvodnje. Kupnjom Zagorskih mlinaca KOGUTEX kupcu jamčimo originalnost i autentičnost proizvoda pod strogim mjerama kontrolirane proizvodnje, priznate kvalitete i lokalnog podrijetla.

Zagorski mlinci KOGUTEX su mlinci isključivo rađeni ručno, nisu laminirani, niti extrudirani, niti proizvedeni industrijskim načinima. Prepoznatljive su ambalaže, izgleda i lomljive teksture.

Rustikalni mlinci – naš potpuno nov proizvod u asortimanu od 2019. godine, proces proizvodnje identičan proizvodnji Zagorskih mlinaca, dakle sve faze proizvodnje odvijaju se ručno, no ovdje govorimo o drugačijem sastavu tijesta, zamjes je od specijalne mješavine brašna, heljdino brašno, pirove posije/mekinje i bijelo glatko brašno t550, naravno sol i voda. Proizvod je dugo i pomno razvijan u suradnji  sa mnogim nutricionistima iz područja smartfood grane prehrambenih artikala. Namjenjen je poglavito nutricionistički osvještenim kupcima koji traže proizvod sa više ugljikohidrata i bjelančevina, ali sa smanjenim udjelom glutena. Ciljano je proizvod namjenjen za specijalizirane trgovine zdravom hranom, odnosno za trgovine i centre mješovitom robom koji u svom sastavu imaju odjele zdrave hrane. Naravno, važno je naglasiti da smo jedini proizvođač ovakve vrste proizvoda, te smo spremni ponuditi i zahtjevnijim kupcima i potpuno drugačije mlince od tradicionalnih Zagorskih. U ponudi su u pakiranju od 500gr, i rok upotrebe je 12 mjeseci od dana proizvodnje.

Opskrlbljujemo vodeće trgovačke kuće u RH, a od 2017. godine počeli smo sa izvozom Zagorskih mlinaca u zapadne članice EU. Naše mlince možete kupiti u trgovinama diljem RH, a naravno i u našim prodavaonicama mješovitom robom http://www.kogutex.hr/prodavaonice.html

Podsjetimo se, Zagorski mlinci su proizvod od bijelog brašna, soli i vode, 23. su po redu hrvatski proizvod upisan u regisar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP) na nivou Europske unije, od 25. lipnja. 2019. godine. (EU 2019/1036) te smo izuzetno ponosni kao certificirani proizvođać Zagorskih mlinaca na to priznanje. Inače, Zagorski mlinci su najprije zaštićeni na nacionalnoj razini u RH od 04/2017. godine prijelaznom oznakom zemljopisnog podrijetla. Dvije godine kasnije, uslijedila je i zaštita na nivou EU.

Zagorske mlince proizvodimo u pakiarnju od 500gr koje je prepoznatljivog vizualiteta, te smo za HoReCa kanal osigurali i gastro pakiranje našeg proizvoda u pakirnju od 1 kg, kako bismo ispunili sve zahtjevnije zahtjeve ugostitelja.

KogutexLetak

 

Sajmovi i manifestacije

Sudionici smo svih tematskih sajmova i manifestacije u Hrvatskoj od kojih je bitno istaknuti manifestacije 100% Zagorsko i Kupujmo Hrvatsko. Dobitnici smo mnogih priznanja i nagrada za naš proizvod. Jedini smo proizvođač Zagorskih mlinaca u RH sa pravom korištenja znaka Hrvatska kvaliteta od rujna 2019 .godine.

Više o nama možete pročitati na webu www.kogutex.hr.

Isto tako vrlo važno je spomenuti da nam je izuzetno drago zaprimiti školske grupe, djecu vrtičke dobi, kao i profesionalne studijske posjete u naše proizvodne prostorije, kako bismo dočarali, a sudionici uživo vidjeli da se uistinu Zagorski mlinci KOGUTEX proizvode isključivo ručno, baš kao što su nekada ih pravile naše bake …. ulaskom u našu proizvodnju zakoračili ste u proces izrade mlinaca na način na koji se Zagorski mlinci proizvode od davnina. ..

Sastojci i priprema:

Zagorski mlinci – čudo od 3 sastojka, pšenično bijelo glatko brašno, sol i voda. Tradicionalno autohtoni proizvod Hrvatskog Zagorja, izrađen isključivo ručnim postupkom, tijesto se ručno razvlači i peće na zagrijanim metalnim pločama, te se nakon toga odlaže na police gdje se suši do gotovosti, i mlinci su spremni za pripremu i konzumaciju. Proizvode se po strogoj proizvođačkoj specifikaciji, bez dodataka primjesa, umjetnih bojila i aroma, bezkvasni su proizvod koji sadrži gluten.

Rok upotrebe je 12 mjeseci od dana proizvodnje. Tradiconalno se pripremaju kao prilog uz puricu, ili bilo koje drugo pečnje. Sastavni su dio svake gastro ponude kontinentalne Hrvatske. Certificirani smo proizvođač od 2017. godine od strane certifikacijskog tijela Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Više na:

Hrvatska kvaliteta
Bureau veritas
Oznaka zemljopisnog podrijetla
GS1

Informacije

Kupujmo hrvatsko
Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije