QR code PID
Sponzor:

DEMETRA ALFA D.O.O. – Haskap life

Ekološki uzgoj sibirske borovnice i proizvodnja matičnog soka te praha i octa od sibirske borovnice

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Naša tvrtka Demetra Alfa d.o.o. iz Uljanika kod Garešnice bavi se ekološkim uzgojem sibirske borovnice (haskap) i proizvodnjom matičnog soka te praha i octa od sibirske borovnice (haskap).

Vođeni motom “živjeti i raditi u skladu s prirodom”  2014. godine posadili smo prve grmove sibirskih borovnica (haskap) lat. Lonicera Caerulea u ekološkom uzgoju .

Zbog oštrog i hladnog klimatskog područja u kojem izvorno raste, sibirska borovnica u kratkom roku uzme sve najbolje što priroda daje i stvori plod izuzetno bogat vitaminima, mineralima i flavonoidima. Najzastupljeniji su antocijanini koji joj daju posebnu ljubičasto-plavu boju, polifenoli i ono po čemu je sibirska borovnica drugačija od svih sličnih bobica je “lonicerin” .  Lonicerin je flavonoid koji sadrže jedino biljke iz porodice Lonicera, a ovo je jedina jestiva Lonicera.  Lonicerin ima snažno protuupalno djelovanje na organizam.

Zbog svojih ljekovitih svojstava sibirska borovnica (haskap) je zastupljena u narodnoj medicini u zemljama svog porijekla , a to su Rusija, Japan .

S puno entuzijazma i vjere u ovo dragocjeno voće krenuli smo  s uzgojem. Sada imamo 20.000 grmova na našoj plantaži koju  planiramo povećati u nadolazećem periodu.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas na telefon:  098 289170,  e-mail: demetra.alfa@gmail.com, Web stranica: www.haskap.life, Instagram profil: https://www.instagram.com/haskaplife_croatia/

Plavi ceker
Živjeti zdravo
Ekološki certifikat

Informacije

Surađujemo s: BIOVEGA d.o.o. i s prerađivačem „PZ Voćko“ iz Pakraca

Sajmovi: Sajam „AGRA“ u Gornjoj Radgoni, Slovenija, 2018.god.;  Sajam „ALTERMED“ u Celju, Slovenija, 2019.god.

Članstvo u udrugama/zadrugama: Udruga ekoloških proizvođača „ Zagreb Eko“, Udruga za biodinamički uzgoj „Luna“

Bjelovarsko-bilogorska županija

Uljanik 75,
Uljanik 43280
Vidi kartu
NUMBER OF Ha: 7,50

Kontakt

Vlasnik: Davorka Savić, Dominik Čiček - direktor
MIPBG: : 220332
Proizvodi „Haskap life“ – superfood , najmoćnije iz prirode u bobicama haskapa (sibirske borovnice)
Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije