Posljednje što u ovim vrelim ljetnim danima, kada se vrućina zavuče u kuhinju, želimo, jest paliti štednjak, ali i povisiti koji °C u prostoriji. Najdraža opcija stoga nam je kuhanje u prirodi ili pećnici, priprema salata te raznih smoothia i shakeova. Obećali smo da za naše recepte ne trebate imati posebne kulinarske sposobnosti niti pobjedu u Masterchefu. Potrebno je samo da „scrollate“ i otkrijete recepte za zdravo, ukusno, šareno ljeto u vašim zdjelama, tanjurima ili čašama 🙂
Sve što vam treba jesu sljedeći sastojci:
A sad, magija!
Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender i za 3 minute (dok ne postane kremasto) vaša juha spremna je za hlađenje 🙂
Prilikom posluživanja na vrh dodajte cherry rajčicu i malo kiselog vrhnja (po želji).
Za samo 10 minuta (ukupne) pripreme poslužit ćete juhu kojoj bi se i pravi majstori u kuhinji naklonili!
Na redu je glavno jelo koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Bile tople, hladne, slatke, slane, ribane, pohane ili pečene tikvice su uvijek dobar izbor. Mi vam predstavljamo recept za:
Zapečene tikvice
Sastojci:
Priprema:
Napomena: tikvice možete zamijeniti i patlidžanima!
A sad.. jeste li spremni za osvježavajuću salatu ljeta 2020?
Sastojci:
Sve sastojke dobro promiješajte i prelijte dresingom kojeg ćete pripraviti od:
Sve sastojke sjedinite u zdjelici i prelijte preko salate. Dobar tek! J
Kombinacija i opcija za ukusne i zdrave deserte mali je milijun. Instagram je postao prava mala kulinarska platforma, pa smo ovaj oku i okusnim pupoljcima ugodan recept pronašli na njemu:
Sastojci:
Priprema:
Sjediniti sastojke i napraviti polpetice koje ćete 15 minuta ubaciti u zagrijanu pećnicu na 150°C.
Poslužite zatim s agavinim sirupom, medom, domaćim pekmezom, borovnicama ili malinom.
Recept smo isprobali i požalili. Da, dobro ste pročitali. Požalili smo jer dječiji doručak više ne može proći bez omiljenih polpetica koje zaslužuju i fotografiju 🙂
Slika i recept preuzeti s instagram profila: la_masha
Pišući ovaj članak sline nam cure, znojimo se i ponestaje nam tekućine. Stoga je sljedeća na repertoaru – ljetna bomba u čaši.
Pripremite:
Sastojke ubacite u blender, prelijte u čašu, ukrasite s nekoliko listića metvice i osvježenje je pred vama J
U prethodnom članku otkrili smo koje sezonsko voće i povrće imate u ljetnoj ponudi. Naravno, ono se nalazi na policama svih većih supermarketa i u vašem gradu, a prepoznajete ga po dobro znanom kodu! Vaše je samo da ga ubacite u košaricu i krenete s igrama u kuhinji, u kojima mogu sudjelovati baš svi članovi obitelji!
Mislili smo da je ovom članku došao kraj no ipak se ne možemo odjaviti bez da s vama podijelimo naš, zauvijek omiljeni recept ->
Ako nas pitate, mi se slažemo s onom – više je manje! Pa postoji li hrana koja je više ljetna doli ribe sa gradela i blitve iz obližnjeg vrta?
Riba sadrži manje vezivnog tkiva od mesa pa je mekša i lakše probavljiva, te ne pada teško na želudac. Međutim, danas nećemo o nutritivnim vrijednostima, već se bacamo na posao!
Sastojci:
Priprema:
Napomena: riba se na žaru se ne smije držati predugo kako ne bi pregorjela i izgubila sočnost!
Kad je riba gotova obilno je polijte maslinovim ulje, peršinom i češnjakom i poslužite uz kuhanu blitvu s krumpirom.
Može li bolje i jednostavnije?
Ma ne može!
Ukoliko pak niste fan blitve, povrće sa žara uvijek je dobra alternativa! No, ukoliko ne kupujete ekološke proizvode (a trebali bi!), ne zaboravite povrće, prije pripreme, oprati od pesticida! Za pesticide ste, sigurni smo, čuli, a već sljedećeg puta pišemo o njihovim štetnim svojostima po zdravlje ljudi i okoliš.
Do sljedećih čitanja,
Vaš VeeMee savjetnik! 🙂