Poljoprivredna proizvodnja ispod ulica Londona

24. travnja 2019. VeeMee

Selo i farme postali su gotovo sinonimni, ali u bivšem svjetskom ratnom skloništu u Londonu dva poduzetnika žele to promijeniti.

Kompleks, koji se nalazi 30 metara ispod tla, ispunjen je biljem, salatama i “micro greens” namijenjenim nekim od najpoznatijih londonskih restorana.

Poljoprivredna proizvodnja ispod ulica Londona

Pod vodstvom Richarda Ballarda i njegovog poslovnog partnera Stevena Dringa, podzemna poljoprivredna proizvodnja stvorena je kako bi bila potpuno održiva. Biljke se uzgajaju na hidroponiju s novo razvijenom LED rasvjetom. Vlasnici kažu da je taj pothvat bio toliko uspješan da je ponuda nadmašila potražnju.

Mjesto je nekad bilo sklonište za vrijeme zračnih napada. Početkom četrdesetih godina prošlog stoljeća koristilo ga je nekih 8.000 Londončana.

Sklonište su preuzeli dva entuzijasta nakom uspješno odrađene crownfunding kapanje u iznosu od milijun eura.

Nikolaj Miller iz NBC-a je otišao vidjeti što se ondje radi. Pogledajte video iznad.

Ovdje pročitajte izvorni članak.

Vaš VeeMee savjetnik

Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije